Laptopakkumulatorok.hu

Laptop akkumulátorokkal kapcsolatos hasznos információk, tanácsok

Laptop töltő

5 tipp a tökéletes laptop töltő kiválasztásához

Kétségtelen, hogy laptopunk töltője a legsérülékenyebb tartozéka a géphez szükséges tartozékok közül és egyben a legfontosabb is. Amikor azt tapasztaljuk, hogy nem tölti megfelelően laptopunkat, akkor eluralkodhat rajtunk a kétségbe esés, hiszen töltés nélkül rövid idő belül laptopunk sem lesz. Ilyenkor fejvesztve keresgélhetünk a laptop töltők kínálatába, vagy inkább elolvasva a következő 5 tippet a tökéletes laptop töltő kiválasztáshoz, már megfelelő tudással felvértezve kereshetjük az igazit.,

Laptop töltő tulajdonságainak meghatározása

Ahhoz, hogy a tökéletes laptop töltőt kiválaszthassuk mindenekelőtt tudnunk kell, hogy a laptop mellé használt töltőnk pontosan milyen paraméterekkel is rendelkezett. Ezek magán a töltőn megtalálhatók, de ha balszerencsénkre a töltő maga veszett el, akkor a laptop alján is feltüntetésre kerülnek ezek az információk. Alapvetően a következőkre lesz szükségünk a töltő kiválasztáshoz:

  • input/bemeneti feszültség
  • output/kimeneti feszültség
  • teljesítmény (watt)
  • csatlakozó

1, Laptop töltő bemeneti feszültség

A bemeneti feszültség szinte biztosan 110V vagy 220V-on található. Ez nagyban függhet az országtól, illetve a gyártótól is. A legtöbb laptop töltő azonban midként feszültségről üzemeltethető, de a töltőn ezt minden esetben fel is tüntetik.

2, Laptop töltő kimeneti feszültség

Laptopunk számára a kimeneti feszültség lesz a legfontosabb, mely esetben két értéket is vizsgálnunk kell majd. Magának a kimeneti feszültségnek (pl: 20V), minden esetben egyeznie kell a laptopon feltüntetett értékkel. Amit még vizsgálnunk kell az az áramerősség (pl: 3,42A), ami esetében viszont elég arra figyelnünk, hogy a kiválasztott töltő minimálisan annyi áramerősséget tudjon biztosítani laptopunknak, de ha csak nagyobbat találunk az sem jelent problémát.

Arra azonban fokozottan figyeljünk, hogy a nem megfelelő feszültségű töltő használata nem csak a töltőt, de akár laptop alaplapját is tönkreteheti. Továbbá a nem megfelelő (túl alacsony) áramerősségű (A) töltő esetén jobb esetben maga a laptop nem fog működni, rosszabb esetben a töltő túlterhelődik és tönkreteheti a laptopot.

3, Laptop töltő teljesítménye

Ugyan a laptop töltők watt-ban megadott teljesítménye csak egy tájékoztató adat, amit a feszültség és az áramerősség szorzatából határoznak meg, de egy jó kiindulási pontot jelenhet.

Miután meggyőződtünk arról, hogy a kiszemelt laptop töltő feszültsége és áramerősége is megfelelő, leellenőrizhetjük a teljesítményt is, ami ha szintén egyezik akkor szinte biztosan jó töltőt fogunk vásásrolni.

4, Laptop töltő csatlakozója

A fentieken túl azonban még mindenképp fontos meggyőződnünk, arról, hogy a leendő töltőnk csatlakozója teljes mértékben megegyezik-e a régi töltőével. Ez egy rendkívül fontos részlet, hiszen ha nem megfelelő a csatlakozó, akkor nem tudjuk majd használni. Mivel notebook típusonként eltérő a laptop töltő csatlakozója, könnyedén elkövethetjük azt a hibát, hogy nem megfelelő típusú laptop töltőt vásárolunk.

5, Gyári és utángyártott laptop töltők

Miután a fenti négy pontban leellenőriztük a technikai paramétereket még egy fontos kérdéskört kell eldöntenünk, majd. Ez pedig nem más, mint a gyári és az utángyártott töltők közötti választás.

A gyári töltők természetesen rendelkeznek minden szükséges biztonságtechnikai paraméterrel, de már az utángyártott töltőknek sincs szégyenkezni valója. Ugyanis ha megfelelő, megbízható forrásból szerezzük be őket, akkor biztos választást jelenthetnek számunkra.

Amennyiben ilyen megbízható forgalmazót keresünk, akkor a laptopakkumulator.eu webshop laptop töltő kínálatát mindenképp érdemes átböngésznünk.

Természetesen biztosan sokak feében megfordul, hogy inkább javítatnák laptop töltőjüket, de ezt mi nem javasolnánk, és a “Javított laptop töltő veszélyei” című cikkünkből az is kiderül miért.

Összegezve:

A tökéletes laptop töltő kiválasztása tehát elsőre nehéznek tűnhet, de csupán néhány paramétert kell figyelembe vennünk és ezzel nagyban megkönnyíthetjük a választásunkat is.

laptopakkumulator.eu

A laptopakkumulator.eu webáruházban kiváló minőségű utángyártott laptop akkumulátorok és laptop töltők között válogathatsz. Minden típusú laptophoz megtalálod a megfelelő akkumulátort és töltőt. A kiválasztáshoz segítséget is adunk. Bármilyen kérdés esetén fordulj hozzánk bizalommal! +3630 / 2931 140