Laptopakkumulatorok.hu

Laptop akkumulátorokkal kapcsolatos hasznos információk, tanácsok

Egyéb

Asztali gépet vagy laptopot vegyél otthonra?

A távmunka előretörésével hirtelen megugrott a kereslet a számítógépek és laptopok iránt is. Ennek oka az, hogy bár sokan rendelkeznek otthoni IT eszközzel, de azok nem képesek ellátni az otthonról történő munkavégzést. Ezért természetesen, hogy az új irodai munkára alkalmas gépek iránt megnövekedett a kereslet, de a választás közel sem egyszerű. Sokszor bizony még az is problémát okozhat, hogy asztali gépet, vagy laptopot vegyünk otthonra, a többiről nem is beszélve.

Mikor válasszunk laptopot?

A laptopok igen népszerűen manapság főképp a fiatalok körében, de egyre több idős ember is inkább részesíti előnyben ezeket a gépeket. Laptopot mindenképp akkor éri meg választanunk ha:

Mobilitásra vágyunk

Nem is kétség, hogy ha valakinek a munkájához vagy a tanuláshoz fontos, hogy a számítógépe mindig kéznél legyen, akkor a laptop az ideális választás. Ennek oka, hogy a ma már olyan pehelysúlyú, mégis nagy teljesítményű eszközöket is kínálnak nekünk a gyártók, amik alig nyomnak többet 1,2-1,5 kilogrammnál. Így szinte észre sem vesszük, hogy laptopot cipelünk a hónunk alatt. Ebben az esetben természetesen kompromisszumokat is kell kötnünk, leginkább a kijelző méretét illetően. Ugyanis egy 17 colos laptopot valószínűleg csak végső esetben viszünk el az iskolába, vagy épp egy céges találkozóra.

Kevés a helyünk otthon

Emellett, ha túl kicsi a lakásunk, vagy egyszerűen csak nem találunk egy asztali gépnek helyet az otthonunkban, akkor is érdemes a laptopok mellett letenni a voksunkat. Mivel egy asztali számítógépből álló munkaállomás több elemből áll – számítógépház, monitor, billentyűzet –, ezért sokszor nehéz úgy elrendezni ezeket, hogy könnyen hozzáférjünk, ugyanakkor ne legyenek útban. Ezzel szemben a laptopot bárhová letehetjük, és akár össze is csukhatjuk, ha nincs éppen szükségünk rá.

Szeretnénk energiát spórolni

Erre a szempontra valószínűleg kevesen gondolnak, és általában nem is szerepel a laptopok melletti döntő érvek között. Pedig nem árt tudni, hogy a laptopok sokkal gazdaságosabbak, mert kevesebb energiát igényel a működésük, mint bármely asztali számítógép. Ráadásul külön szünetmentes tápegységre sincs szükségünk, hiszen a laptop akkumulátorok Dellhez, HP, vagy bármely más márkájú laptophoz tökéletes és folyamatos áramellátást biztosítanak.

Ennek egyik oka, hogy egy laptop kijelzőjének a mérete általában kisebb, mint egy asztali géphez vásárolt monitoré. A másik ok az, hogy egy laptop specifikációja elmarad egy asztali gépétől, így legtöbbször sem a processzor, sem az egyéb alkatrészek nem fogyasztanak annyi energiát, mint az asztali gépbe beszereltek.

Laptop vásárlás távmunkához

Laptop vásárlás során fontos megjegyezni azonban, ha „csupán” otthoni használatra, vagy távmunkára vásároljuk a laptopot, akkor mindenképpen olyat válasszunk, aminek méretes (17 colos, vagy annál nagyobb) a kijelzője és a lehető legjobb a specifikációja. Hiszen minden feladatot ezen végzünk majd, így fontos, hogy ne hunyorogva kelljen vadásznunk az információkat a kijelzőn.

Mikor válasszunk asztali számítógépet?

Bár a laptopoknak tagadhatatlanul rengeteg előnyük van, néhány területen, sajnos, nem veszik föl a versenyt az asztali gépekkel. Asztali gépet mindenképp érdemes akkor érdemes vásárolnunk, ha:

Szeretnénk bővíteni

Egy asztali számítógép talán legnagyobb pozitívuma, hogy bármikor bővíthető. Vagyis, ha egy alkatrész elavul, csupán annyi a teendőnk, hogy kicseréljük, és a gép máris jobban működik. Ugyanezt egy laptop esetében nem tehetjük meg ilyen könnyedén, bár bizonyos alkatrészek cseréjére a laptopoknál is lehetőség van.

Ugyanannyiért jobb teljesítményre vágyunk

Azt is érdemes megemlíteni, hogy ugyanahhoz a konfigurációhoz olcsóbban jutunk hozzá, ha egy számítógépet veszünk, mint akkor, ha egy laptopba ruházunk be. Ugyanannyi pénzért pedig értelemszerűen akár egy jobb konfigurációt is kaphatunk teljesítmény terén.

Nagy kijelzők híve vagyunk

Egy másik lényeges szempont lehet a laptopoknál is említett kijelző, illetve annak a mérete. A laptopok esetén a 17 col már nagynak számít, míg az asztali gépünkhöz akár egy 35 hüvelykes monitort is vehetünk, természetesen ha van hozzá elég helyünk.

Összegezve:

Az asztali gépek és laptopok között tehát dönthetünk egyrészt aszerint, hogy mit engedhetünk meg magunknak, másrészt a rendelkezésre álló hely és a szükséges teljesítmény is jó keresztmetszet lehet a döntés során. A legfontosabb azonban, hogy mindig alaposan, a lehetőségeinkhez és igényeinkhez illően hozzuk meg a végső döntést.

laptopakkumulator.eu

A laptopakkumulator.eu webáruházban kiváló minőségű utángyártott laptop akkumulátorok és laptop töltők között válogathatsz. Minden típusú laptophoz megtalálod a megfelelő akkumulátort és töltőt. A kiválasztáshoz segítséget is adunk. Bármilyen kérdés esetén fordulj hozzánk bizalommal! +3630 / 2931 140