Laptopakkumulatorok.hu

Laptop akkumulátorokkal kapcsolatos hasznos információk, tanácsok

Egyéb

Erre figyelj gamer laptop vásárlásánál!

A gamer laptopok egyre inkább feltörekvőkben vannak a piacon. Ennek oka a laptop hordozhatósága, kis helyigénye, könnyű kezelhetősége. Így például egy külföldi utazás során sem kell nélkülözni a játékélményt. Te is gamer laptop vásárlás előtt állsz? Az alábbiakban sorra vesszük, mire kell figyelned. Így biztosan értékálló és jól működő gépet kapsz a pénzedért.

Gamer laptop GPU

Az eszköz megvásárlása előtt gondold át, hogy milyen játékokat futtatnál a gépen. Ennek megfelelő GPU-val (videókártyával) rendelkező laptopot válassz.

GPU típusok

Az eszköz egyik legfontosabb jellemzője a GPU teljesítménye.

  1. Régebbi kiadású játékokhoz: Ezekhez a játékokhoz – minimál vagy középhaladó grafikai beállításokkal – elegendő egy GTX 1050Ti – GTX 1650 GPU.
  2. Csúcsgrafikájú játékokhoz: Ha szeretnéd az újabb, korszerű grafikával rendelkező játékokat is futtatni és a legjobb beállításokat használnád, erősebb GPU kell. Például egy Nvidia GeForce RTX 2060- al, nVIDIA 1050, 1060, 1070 vagy 1080- al ellátott eszköz.
  3. VR élményhez: Ha ennél is magas teljesítményen szeretnél játszani, RTX 2070, RTX 2080, nVIDIA RTX 2060 GPU vagy RTX 2080 GPU a Neked való.

Gamer laptop CPU

A GPU mellett a CPU erőssége is lényeges. Játékhoz legalább Intel Core i7 U-s processzor szükséges, de persze minél magasabb kategóriára ruházol be, annál elégedettebb leszel. A legtökéletesebb élményhez Core i9 CPU javasolt.

Háttértár

Sok játék akár 30-40 GB tárhelyet is igényel rögtön telepítéskor. Ezért új gamer laptopod legalább 500GB HDD-vel rendelkezzen. Nem hátrány, ha ez a tárhely bővíthető. Azonban ha szeretnéd a játék teljes élményét átélni, akkor az operációs rendszert és a játékot is inkább az SSD-re telepítsd. Így sokkal gyorsabb gépet kapsz. Ehhez a művelethez viszont legalább 1 TB nagyságú SSD tárhely szükségeltetik.

Rendszermemória

A RAM az adatok rövidtávú tárolásáért felelős. Minimálisan 12 GB legyen a gamer laptop esetében. De jobban jársz, ha az alaplap RAM-mal tovább bővíthető.

Hűtés

Mivel a gamer laptop hosszú időn keresztül használatban van, győződj meg róla, hogy erős hűtéssel rendelkezőt választasz. Így talán csak később kerül sor a rendszer meghibásodására.

Könnyű szerelhetőség

A gamer laptop akkor jó, ha mindig naprakész, tehát lehet fejleszteni. Ezért fontos, hogy könnyen szerelhető, bővíthető eszköz mellett tedd le a voksod. Az is lényeges, hogy ne a legritkább eszközt válaszd, mert meghibásodás esetén nehéz és költséges hozzá alkatrészt találni. Könnyen beszerezhető például akkumulátor vagy töltő ASUS laptophoz, míg ritkább modellekhez kevésbé.

Gamer laptop akkumulátor

A játék futtatása nagyon megterheli a gépet. Emiatt a legtöbb gamer laptop akkumulátorról használva villámgyorsan lemerül. Próbálj hosszú üzemidejű, erős akkumulátorral rendelkező darabot választani. Ezzel együtt legyél tudatában annak, hogy egy idő után romlik az akkumulátor teljesítménye.

Gamer laptop egyéb jellemzői

A gamer laptop stílusodról, személyiségedről is árulkodik. Ezért válassz egy különleges dizájnnal rendelkező, divatos darabot. A minőség a laptop külsejében, anyagában is megmutatkozik. Egyéb extrákat és választhatsz: nagyon népszerű például az RGB világítás.

Mitől lesz egy erős gép Gamer Laptop?

Végül érdemes elgondolkodni azon, mi különbözteti meg a gamer laptopot a szimplán erős gépektől. Lássuk a különbséget:

  • A vizuális és auditív hatások sokkal erősebbek és tisztábban a gamer laptopon, hiszen játék közben ez elengedhetetlen.
  • A processzor általában Intel, mert a legtöbb játékot erre optimalizálják.
  • A minőségi és gyors adatátvitelről a legmodernebb csatlakozók gondoskodnak.
  • A webkamera elsőosztályú, így az élő közvetítések zökkenőmentesek.

Ebből is látszik, hogy nem érdemes játékcélra egy szimplán erős, de nem gamer laptopot venni. Kimondottan gamer laptopot vásároljunk, abból pedig egy erős verziót.

Összefoglalva: A gamer laptopnak rengeteg feltételnek meg kell felelnie. Bár hosszú időbe telik tanulmányozni a különféle gépek jellemzőit, megéri az erőfeszítés. Ha megtalálod a számodra tökéletes gépet, akkor sokáig játszhatod gondtalanul kedvenc játékaidat.

laptopakkumulator.eu

A laptopakkumulator.eu webáruházban kiváló minőségű utángyártott laptop akkumulátorok és laptop töltők között válogathatsz. Minden típusú laptophoz megtalálod a megfelelő akkumulátort és töltőt. A kiválasztáshoz segítséget is adunk. Bármilyen kérdés esetén fordulj hozzánk bizalommal! +3630 / 2931 140