Laptopakkumulatorok.hu

Laptop akkumulátorokkal kapcsolatos hasznos információk, tanácsok

Egyéb

Ezeket ellenőrizd le, mielőtt használt laptopot veszel!

A használt laptopok esetében elmondható, hogy töretlen a kereslet irántuk, de persze mindenki minél jobbat szeretne kapni a pénzéért ez esetben is. Ehhez azonban számos tényezőt figyelembe kell vennünk, hiszen könnyen találhatunk kiváló gépeket is, de leharcolt használhatatlan darabok is akadhatnak a kezünkbe, ha nem figyelünk. Az alábbiakban összegyűjtöttük miket ellenőrizzünk le, mielőtt használt laptopot vennénk.

Ellenőrizzük az áramellátást!

Használt laptopok esetében sajnos egy idő után az aljzat teljesen megtörhet és a rendszer nem kapcsol be az AC töltővel. A rendszernek alapesetben egy akkumulátorral kell bekapcsolnia, de ilyenkor már ez sem fog működni.

Az aljzat műanyag részének fizikai károsodása előidézheti a belső károkat is. Ezt sajnos nehéz észrevenni, csak akkor, amikor már a használatban van és rengeteg bosszúságot, anyagi megterhelést jelent. A legtöbb laptop esetében az egyenáramú csatlakozó drága javítás, mert az aljzat az alaphoz van forrasztva. Még azoknál a laptopoknál is, ahol külön van, teljesen szét kell szedni a rendszert.

Ha az akkumulátor lemerült, keress egy csatlakozót. Amennyiben az eladó nem partner abban, hogy bekapcsold, akkor ne vásárold meg a gépet. A halott, vagy törött laptopokkal is lehet mit kezdeni, bár az ár biztosan tükrözi a minőséget.

Ellenőrizzük az akkumulátort!

Ha laptop csatlakozás nélküli használatát tervezzük, jobb, ha tudjuk, hogy a legtöbb laptop akkumulátor élettartama 3 év. Így egy használt gépben lévő akkumulátor már jó eséllyel halott vagy gyenge lehet. Ezért mindenképp számoljunk azzal, hogy hamarosan új akkumulátor beszerzését kell tervezned, ami plusz költség.

Egy rossz akkumulátort úgy ismerhetünk fel, hogy az akkumulátor kijelzője néhány percig drasztikusan ingadozik. A külső perifériák hozzáadása szintén jelentősen megváltoztathatja az akksi értékét. Ha azonban az akkumulátor rendelkezési ideje 2 óra, és 3 perc múlva 40 percet mutat, majd 6 perc múlva 18 percet, akkor valószínűleg nem fog hosszú időt bírni.

Természetesen bevállalhatjuk plusz költségért, hogy egy gyenge akkumulátoros laptopot vásárolunk, hiszen utólag is beszerezhetünk új gyári, vagy utángyártott akkumulátorokat Dell laptopokhoz, de akár más ismert márkákhoz is, ha.

Ellenőrizzük a külsőt!

Az esztétikai károsodás nagyon fontos szempont, de e téren érdemes tudni, hogy léteznek speciális károsodások, amelyek újabb problémák jelzői lehetnek. Az egyik ilyen jel, amikor a laptop alsó sarka meg van repedve. Ez általában azt jelzi, hogy a laptopot leejtették.Sajnos ez az idő múlásával előjöhet problémaként, vagy ha a rendszer túlmelegszik.

Ha a laptop billentyűzet felemelkedik, vagy a rendszerben hiányoznak a csavarok, azt jelezheti, hogy a rendszert korábban már szétszerelte és javítani próbálta valaki.

Tehát mindenképpen nézzük meg a laptop test sarkait, különösen az esetleges ütés jeleit keresve. Ezen kívül ellenőrizzük a többi szabálytalanságokat is, amik előfordulhatnak. Például a laza csuklópántok, hajlítások, fedélbeillesztés, és még a hiányzó részeket is, mint például a csavarok.

Ellenőrizzük a beviteli eszközöket!

A billentyűzet és a touchpad a számítógépek leggyakrabban használt része, ezért fontos, hogy mindkét rész kielégítően működjön.

A billentyűzet teszteléséhez érdemes megnyitnunk egy jegyzettömböt, és írni néhány mondatot. Ezzel kideríthetjük, hogy minden billentyű működik-e és, hogy egyáltalán megfelelő-e számunka.

Ilyenkor ellenőrizzük azt is, hogy vannak-e törött gombok a billentyűzeten. Amennyiben a gombok ragacsosak, elszíneződöttek, vagy nehézkes lenyomni őket, előfordulhat, hogy valami ráesett. Érdemes óvatosnak lenni, mert ebben az esetben az egész rendszer is károsodhatott.

A touchpad esetében ellenőrizzük, hogy az érintőpad simán, könnyedén reagál-e, nincs-e alábújva törmelék, és nincs-e elszíneződés.

Ellenőrizzük a kijelzőt!

A következő fontos lépés annak megállapítása, hogy a képernyő jó állapotban van-e. Ellenőrizzük a villogást, az elszíneződést, a fényerőt és a rossz képpontokat. Ehhez nyugodtan nyissunk meg egy videót és nézzük meg, hogy a látószög elég széles-e.

A kijelző vizsgálatakor próbáljuk meg leellenőrizni, hogy nincs-e eldugott vagy halott pixel, ami a képernyőn fehér foltokat eredményeznek. Néhány pixel elakadhat és javítható, mások halottak lehetnek. Egy-két halott képpont észrevehetetlen, de annál több esetében a kép károsodik.

Összegezve

A használt laptopok vásárlásában tehát mindig benne van a rizikó faktor, de ha a fenti tényezőket és tulajdonságokat alaposan figyelembe vesszük, akkor csökkenthetjük a rossz választás esélyét a használt laptopok vásárlására.

laptopakkumulator.eu

A laptopakkumulator.eu webáruházban kiváló minőségű utángyártott laptop akkumulátorok és laptop töltők között válogathatsz. Minden típusú laptophoz megtalálod a megfelelő akkumulátort és töltőt. A kiválasztáshoz segítséget is adunk. Bármilyen kérdés esetén fordulj hozzánk bizalommal! +3630 / 2931 140