Laptopakkumulatorok.hu

Laptop akkumulátorokkal kapcsolatos hasznos információk, tanácsok

Egyéb

Honnan jönnek a használt laptopok?

A használt laptopok piaca igen széles, amik között különböző kategóriákba és gyártókhoz tartozó termékeket megtalálhatunk. Sajnos ezek egy része ma már szinte semmire sem használható, azonban a használt üzleti laptopok nem ebbe a kategóriába tartoznak, de honnan is jönnek a használt laptopok? Az alábbiakban erre próbálunk választ adni és hogy mire is érdemes figyelni használt laptop vásárlásakor.

Üzleti, vagy otthoni laptop?

A laptopok piacán két fajta laptop kategóriát különböztethetünk meg. Ez a két fő kategória az:

  • otthoni felhasználásra szánt laptop
  • üzleti kategóriás laptop

Bizonyára mindenkinek feltűnt már. hogy ezen termékek árában jelentős különbség vehető észre, főképp ha újonnan vásárolnánk laptopot.

A két kategória közötti különbség azonban nem csak az árban, hanem az élettartamban is megmutatkozik, ahogy haladunk előre az időben. Az otthoni laptopok esetében a többnyire műanyag borítás, esetleg gyengébb zsanérok már akár egy év után mutathatják a használat jeleit, ráadásul többnyire a teljesítményben is kompromisszumokat kell kötni, főképp ha a alsó-közép kategóriából választunk gépet.

Ezzel szemben az üzleti laptopokért bár borsos árat kérnek el újonnan, de számíthatunk arra, hogy pénzünkért minőségi anyagokat, összeszerelést és megfelelő teljesítményt kapunk. Ennek köszönhetően ezek a gépek még évek múlva, de egyes gépek akár 10 év múlva is releváns teljesítményt tehetnek le az asztalra.

Használt üzleti laptopok

A fentiekből eredően éppen ezért a használt laptopok piacán az üzleti kategóriás laptopok a legnépszerűbbek. Ezek egy részét beszerezhetjük magánkézből, de egyes forrásokból kifejezetten felújított céges laptopokat is beszerezhetünk.

Felújított üzleti laptopok

Minden egyes eladásra szánt korábbi céges, vagy üzleti laptopot alaposan átnéznek a forgalmazók. Többek között felújítják a kopott, illetve hibás alkatrészeket, ami azért is fontos, mert a számítógépek egyes alkatrészei a leggondosabb használat mellett is elhasználódnak néhány év alatt. Ilyen például a:

  • hűtőventillátor,
  • zsanérok,
  • egérpad,
  • merevlemez.

A szükséges cserék mellett a szakemberek igyekeznek kiküszöböli a készülékház hajszálrepedéseit, az elnyírt csavarfejek vagy a pontatlan illesztések helyrehozását. Kicserélik benne, amit csak kell és elvégzik az adattörlést is.

A felújításnak köszönhetően a magyar billentyűzetkiosztással forgalomba kerülő gépek ugyanúgy problémamentesen működnek újra, mintha új tulajdonosa egy vadonatúj eszközt vásárolt volna.

Milyen használt laptopot érdemes választani?

Felújítani csak komoly, irodai használatra tervezett modelleket érdemes, olyanokat, melyekre a gyártó több éves biztos működést garantál, tehát vásárlóként is ezeket érdemes keresnünk.

Ilyenek például a Dell Latitude, a HP EliteBook vagy a Lenovo ThinkPad sorozat modelljei, de megbízható példányokat találhatunk a Toshiba gyártásában is. Ezek a laptopok masszív házba kerültek, és hűtésüket is úgy tervezték, hogy akár évekig bírják a terhelést napi sok órán át. Az ilyen gépeket könnyen lehet bővíteni is az új tulajdonos igényeinek megfelelően. A felsőkategóriás gépek minőségi anyagokból vannak összerakva, ezáltal strapabíróbbak, időállók, a kivitelezés és a felhasznált anyagok minősége jobb, mint az olcsóbb modelleké. Ráadásul az alkatrész pótlásuk sem kifejezetten drága, így egy-egy Lenovo, HP, vagy Toshiba laptop akkumulátor, vagy egyéb periféria könnyedén pótolható.

Honnan származnak a felújított laptopok?

A 8-10 évre tervezett üzleti prémium kategóriás laptopokat javarészt nyugat-európai cégek vásárolják meg újonnan. Három év elteltével azonban lejár ezeknek az eszközöknek a lízingkonstrukciója, és a cégek új laptopokat szereznek be, a használtakat pedig visszaadják a lízingcégeknek. A visszadaott gépek ezt követően tovább kerülhetnek valamelyik használt laptopokat értékesítő céghez, így pedig a lakosság számára is elérhetőkké válnak ezek a prémium laptopok.

Összegezve:

Használt laptopok esetében tehát mindenképp érdemesebb a hivatalos felújítással foglalkozó cégek kínálatát böngészni, hiszen itt akár garanciával is rendelkező laptopokat kaphatunk pénzünkért. Ráadásul ilyen esetben abban is biztosak lehetünk, hogy a gép alapos átvizsgáláson esett át, ami a különböző hirdetési oldalakon szereplő gépekről csak ritkán mondható el.

laptopakkumulator.eu

A laptopakkumulator.eu webáruházban kiváló minőségű utángyártott laptop akkumulátorok és laptop töltők között válogathatsz. Minden típusú laptophoz megtalálod a megfelelő akkumulátort és töltőt. A kiválasztáshoz segítséget is adunk. Bármilyen kérdés esetén fordulj hozzánk bizalommal! +3630 / 2931 140