Laptopakkumulatorok.hu

Laptop akkumulátorokkal kapcsolatos hasznos információk, tanácsok

Laptop töltő

Így töltsd a laptopodat, hogy sokáig bírja!

A laptopunk töltője jóval érzékenyebb, mint azt hinnénk. A megfelelő használat rendkívül fontos ahhoz, hogy hosszú ideig működőképes maradhasson. Elkerülhetjük a gondokat, ha nem törött töltőt használunk, de a Lenovo laptop akkumulátorának élettartamán is javíthatunk pár apró trükkel. Lássuk, hogyan érdemes alkalmazni a töltőt, hogy sokáig bírja az akksi!

Csak olyan töltőt használjunk, amely a laptophoz való!

A legfontosabb szabály, hogy csakis olyan notebookhoz való egységet használjunk, amely passzol az adott darabhoz. Ahogy Lenovo laptop akkumulátort sem teszünk másik eszközbe, úgy a töltő is csak saját legyen. Az univerzális töltők nagy veszélyt jelenthetnek a notebook számára.

Vannak olyan gépek, amelyek tüskés töltőfejjel rendelkeznek. Ilyen termékek a Dell és a HP laptopok is egyaránt. Az ezekhez kapható univerzális változatok azonban nem úgy működnek, mint a gyári verziók. Még az is előfordulhat, hogy be sem kapcsol az eszközünk, bizonyos darabok pedig csak a saját töltőjük használatával hajlandóak elindulni.

A nálunk is kapható kompatibilis töltők és akkumulátorok között gyáriak és utángyártottak egyaránt kaphatóak. Mindenképpen jobb választásnak bizonyulnak ezek, hiszen a felsoroltakkal kevesebb eséllyel teszünk kárt a számítógépünkben.

Milyen töltő való a laptophoz?

Egyszerűen meghatározható, hogy milyen változatra is van szükségünk, hiszen a gép alján található V és A számok segítségével pillanatok alatt meghatározhatjuk a típust. Az említett adatok többségében azon a matricán szerepelnek, ahol a gép pontos típusát is feltüntették. Néhány kivétel persze van, ilyenek a HP és a Dell változatok, ahol az akksi alatt találhatjuk ezeket az információkat.

Húzzuk ki, ha nem használjuk!

Nemcsak azért veszélyes, ha bedugva marad, mert könnyedén kigyulladhat. A folyamatos töltés a Lenovo laptop akkumulátorban és egyéb eszközök kiegészítőben is kárt tehet. Az adapter gyorsan túlmelegedhet, így nem érdemes olyan helyen használni, ahol a hőmérséklet meghaladja a 35 fokot. Ne tegyük be szekrények alá, ventilátor közelében, de még az ágyban sem érdemes tárolni. A laptopot semmi esetre se takarjuk be, de az adaptert is tartsuk távol a meleg helyektől. A felmelegedés esetében a töltőn bekapcsolhat a hő elleni védelem is, ebben az esetben pedig csökkenti a gép teljesítményét.

Ha nem használjuk, akkor tehát minden esetben húzzuk ki a töltőt, először a fali aljzatból, utána pedig a laptopból. A töltőt ellenőrizni sem árt, amellyel komolyabb bajokat is megelőzhetünk. Nézzük meg, hogy nincs-e rajta látható sérülés, nincs-e elgörbülve, esetleg eltörve, illetve győződjünk meg arról is, hogy a LED-es lámpa világít-e. Ha ezek rendben vannak, akkor nagy valószínűséggel rendben van a kiegészítő.

Összegezve: A notebook töltője esetében fontos, hogy annak élettartamát meg tudjuk hosszabbítani. A kiegészítő akkor bírja jól, ha mindig ellenőrizzük, hogy nem-e tört el, esetleg nincs-e elgörbülve valahol. Ahhoz, hogy sokáig a társunk lehessen, érdemes használaton kívül kihúzni azt a konnektorból. Ahogy Lenovo laptop akkumulátort sem teszünk át másik eszközbe, úgy a töltő esetében is fontos, hogy mindig kompatibilis változatot használjunk a géphez.

laptopakkumulator.eu

A laptopakkumulator.eu webáruházban kiváló minőségű utángyártott laptop akkumulátorok és laptop töltők között válogathatsz. Minden típusú laptophoz megtalálod a megfelelő akkumulátort és töltőt. A kiválasztáshoz segítséget is adunk. Bármilyen kérdés esetén fordulj hozzánk bizalommal! +3630 / 2931 140