Laptopakkumulatorok.hu

Laptop akkumulátorokkal kapcsolatos hasznos információk, tanácsok

Laptop töltő

Javított laptop töltő veszélyei

Kétség sem férhet hozzá, hogy minden laptop legsérülékenyebb része a hozzá járó töltő egység. Ezeknek a kábeleknek az anyaga nem megfelelő tárolás esetén nagyon könnyen megsérülhetnek, megtörhetnek. Ilyenkor a legtöbb ember nemes egyszerűséggel házilag próbálja megjavítani az adott töltőt, de ezzel akár még nagyobb bajt is okozhatunk magunknak. Az alábbiakban a javított laptoptöltők veszélyeiről gyűjtöttünk össze az alapvető tudnivalókat.

Megtört laptop töltő

A laptop kábeltörés egyértelműen a leggyakoribb hibaforrás, amivel találkozhatunk és ami látszólag könnyedén javítható. Azonban ez közel sincs így, hiszen egy apró kábeltörés is komoly problémákat okozhat majd.

A töltőre tekert kábel és a „gombócolás” állandó problémaforrás szinte minden háztartásban és ezzel könnyedén okozhatunk vezetékszakadást a kábel belsejében. A legalattomosabb sérülések esetén gyakran még a szigetelésen sem látszódik, hogy bajt okoztunk.

Megtört laptop töltő veszélyei

A megtört kábel több veszélyforrást is rejthet magában. Ilyen veszély lehet például, hogy rövidre zárhatja a hálózati tápegységet és ezzel együtt akár a laptop alaplapját is tönkre teheti.

A megtört kábel ezen felül folyamatosan magában hordozza az áramütés veszélyét is, ami járhat személyi sérüléssel, de szélsőségesebb esetben akár tüzet is okozhat otthonunkban, vagy irodánkban.

Honnan ismerjük fel a megtört kábelt?

Az első és legegyértelműbb jel, ha külső sérülést is felfedezünk a kábelen. Ilyenkor már drasztikus sérülésről beszélhetünk, ami miatt már nem bízhatunk a megfelelő töltésben sem.

A belső vezeték sérülés már sokkal nehezebben felismerhető, hiszen szemünkkel nem találhatunk rá utaló jeleket a kábelen. Ellenben laptopunk adhat visszajelzést erre vonatkozóan, hiszen a lassabb töltés, vagy a meg-meg szakadó töltés egyértelmű jel lehet. A töltőt is érdemes ilyenkor figyelnünk, hiszen gyakori lehet a túlmelegedés.

Laptop töltő tesztelése

Amennyiben csak sejtjük, hogy sérült a töltőnk, akkor érdemes néhány tesznek alávetni, hogy meggyőződjünk a sérülés létéről, vagy nagyságáról.

Fontos többek között ellenőrizni, hogy minden csatlakozási ponton kellőképpen illeszkedik-e. A nem megfelelően működő töltőről sokat elárulhat az is, ha a kábel alaposabb megvizsgálása után sérülést találunk a vezetéken.

A DC-tápcsatlakozó érintkezőjét is lényeges megvizsgálnunk, ha úgy tapasztaljuk nem működik megfelelően töltőnk. Ilyenkor figyeljük meg, hogy nincs-e elgörbülve vagy éppen eltörve a DC tápcsatlakozó. A laptop töltő esetleges LED-lámpájának visszajelzése is úgyszintén árulkodó lehet a töltő működésére vonatkozóan.

Használható a sérült töltő?

A már egyszer sérült töltő használatát mindenkinek csak saját felelősségére javasoljuk, hiszen ahogy említettük állandó veszélyforrást jelent emberre és vagyoni értékekre is.

Azonban, ha mindenképp használnunk kell, akkor a legtöbb amit tehetünk, hogy a töltőre csatlakoztatott laptopot nem mozgatjuk használat közben. Emellett fektessünk hangsúlyt arra is, hogy a sérült rész „nyugalmi állapotban” legyen. Vagyis ne hagyjuk, hogy megtörve lógjon, vagy meghajoljon.

Laptop töltő felújítása

A házilag barkácsolt töltők amellett, hogy nem üzembiztosak, még az újabb törés veszélyét is magukban hordozzák. Tehát ne ringassuk magunkat abba a tévhitbe, hogy a látszólag szépen megjavított töltőnk ugyanúgy fog üzemelni, mint korábban.

Amennyiben nem akarunk új töltőt venni, akkor természetesen fordulhatunk szakember segítségéhez, de egy megfelelő forrásból beszerzett utángyártott laptop töltő is biztosan ki tudja elégíteni igényeinket és még csak vagyonokat sem kell ráköltenünk.

A “Hogyan válasszunk laptop töltőt?” című cikkünkben a vásárláshoz adunk néhány jó tanácsot. Sőt mi több az “5 tipp a tökéletes laptop töltő kiválasztáshoz” című cikkünkben konkrét tanácsokat is megosztunk.

Összegezve:

A sérült laptop töltő használata tehát nem javasolt, ahogy a házilag történő javítás sem, hiszen komoly sérülések és balesetek is keletkezhetnek belőle. A legjobb megoldás az lehet, ha egy megfelelő utángyártott laptop töltőt választunk magunknak, ami árban is kedvezőbb, de a minőségből sem kell leadnunk.

laptopakkumulator.eu

A laptopakkumulator.eu webáruházban kiváló minőségű utángyártott laptop akkumulátorok és laptop töltők között válogathatsz. Minden típusú laptophoz megtalálod a megfelelő akkumulátort és töltőt. A kiválasztáshoz segítséget is adunk. Bármilyen kérdés esetén fordulj hozzánk bizalommal! +3630 / 2931 140