Laptopakkumulatorok.hu

Laptop akkumulátorokkal kapcsolatos hasznos információk, tanácsok

Egyéb

Külső akkumulátorok használata

Mai rohanó világunkban mondhatni folyamatos elvárás, hogy egy pillanatra se legyünk helyhez kötve. Ennek következtében már szinte minden kommunikációs eszközünk töltését is hordozható eszközökről, úgynevezett külső akkumulátorokról végezzük. Ezek megfelelő használatához azonban elengedhetetlen, hogy néhány alapvető dologgal tisztába kerüljünk mielőtt külső akkumulátor használatára, vagy vásárlásra adnánk fejünket.

Külső akkumulátorok elterjedése

A mindennapokban állandó problémát jelent mobil eszközeink energiaellátásának biztosítása. A gyors fejlődés eredményeként a fejlett processzorok, videokártyák igénye laptopjainkban és telefonjainkban folyamatosan növekszik. Eközben azonban elvárás az is, hogy az őket ellátó energiatárolók egyre kisebbek legyenek. Emiatt egyre inkább elterjedtekké válik a külső akkumulátorok használata.

Hordozható energiatároló

Ahhoz, hogy mobil eszközeink áramellátása folyamatosan biztosítva legyen, de mégse legyünk helyhez kötve, mindenképp szükséges a „mobil áram”. Pontosan ezt nyújtja számunkra egy külső akkumulátor, mely az alábbi előnyöket nyújthatja számunkra:

  • hordozható energiaforrás,
  • kompakt méretű
  • könnyű
  • fizikailag független az eszköztől

Ahhoz, hogy megfelelően ki tudjuk használni az e technológia adta lehetőségeket, meg kell határoznunk, milyen paraméterekkel rendelkező külső energiatárolóra is van szükségünk.

Külső akkumulátor kapacitása

Az akkumulátorok kapacitásának mértékegysége a mAh (milliAmperóra). Ezzel a mértékegységgel a eltárolt elektromos töltés mennyiségét határozhatjuk meg. Eszközünk használat közben folyamatosan ezt a mAh mennyiséget fogyasztja.

Így a kiválasztott, vagy használatban lévő külső akkumulátor kapacitásának meg kell haladnia az eszköz akkumulátor kapacitását, hogy teljesen fel tudja tölteni, de még jobb, ha annak többszöröse is rendelkezésre áll.

Külső akkumulátor feszültsége

Minden esetben ügyeljünk arra, hogy a töltésre használt hordozható energiatároló kimeneti feszültsége ne legyen alacsonyabb, mint a töltött eszközé. Alacsonyabb érték estén ugyanis töltés helyett egyszerűen lemerítjük az akkumulátort is. Mindegyik eszközön (magán az akkumulátoron) szerepel egy Voltban megadott érték (általában 5V), ezt feltétlenül ellenőrizzük vásárláskor és használat során is, ha új eszközhöz csatlakoztatjuk.

Külső akkumulátorok felhasználási területe

A külső energiatárolók terén is egyelőre még behatárolja a technológia azok kapacitását. Jelenleg a gyártók a gyártási technológiától függetlenül nagyjbáól 20.000 mAh-es akkumulátorokat képesek előállítani.

Emellett újabban találkozhatunk az úgynevezett napelemes hordozható akkumulátorokkal is, de ezek technológiája még szintén kiforratlannak tekinthető. Használhatóságuk egyelőre a mobiltelefonok töltésére redukálható.

A külső akkumulátorok esetében a polymer alapú akkumulátor technológia egy jövőbeni fejlődés lehetőségét rejti magában. Erről a technológiáról a “Lithium-polymer akkumulátor” című cikkben olvasható bővebben.

Külső akkumulátor laptopokhoz

A 20.000 mAh-es értékkel bíró külső akkumulátorral a mai modern eszközök közül, egy nagyobb teleppel ellátott mobiltelefont, vagy tabletet képesek vagyunk többször is feltölteni. Egyes ritka esetekben módunk van kisebb laptopok töltésére is, amennyiben rendelkezünk a megfelelő kiegészítőkkel, különös tekintettel a töltő kábelre.

Ahhoz azonban, hogy megfelelő töltöttséget érjünk el érdemes néhány alapvető szabályra odafigyelnünk, melyet a „Laptop akkumulátor töltés” című bejegyzésben foglaltunk össze.

Összefoglalva:

A külső akkumulátorok tehát kiváló opciót nyújtanak, arra hogy mobiltelefonjaink energiaellátását biztosíthassuk. Ehhez mindössze néhány alapvető információra kell odafigyelnünk, mint a kapacitás és a szükséges feszültség.

laptopakkumulator.eu

A laptopakkumulator.eu webáruházban kiváló minőségű utángyártott laptop akkumulátorok és laptop töltők között válogathatsz. Minden típusú laptophoz megtalálod a megfelelő akkumulátort és töltőt. A kiválasztáshoz segítséget is adunk. Bármilyen kérdés esetén fordulj hozzánk bizalommal! +3630 / 2931 140