Laptopakkumulatorok.hu

Laptop akkumulátorokkal kapcsolatos hasznos információk, tanácsok

Laptop akkumulátor

Laptop akkumulátor felújítása

Akinek már szívéhez nőtt laptopja, de annak akkumulátora már nem úgy teljesít mint régen, több választási lehetősége is van. Vásárolhat gyári akkumulátort borsosabb áron, utángyártott akkumulátort baráti áron, vagy akár megpróbálkozhat a laptop akkumulátor felújításával is, ha nem szeretne plusz költségeket magának. Természetesen ennek megvannak a maga buktatói és nem mindegy hogyan közelítjük meg a témát. Az alábbiakban ezért a laptop akkumulátor lehetséges felújítási módjairól lesz szó.

Akkumulátor felújítás házilag

Házilag történő felújításra több módon is van lehetőségünk, az egyszerűbb és biztonságosabb mód  a szoftveres felújítás, de próbálkozhatunk esetleg cella cserével is, de ennél az esetnél vegyük figyelembe, hogy rendkívül balesetveszélyes folyamatba kezdünk bele.

Akkumulátor felújítás szoftverrel

Sokak számára ismeretlen tény, hogy gyakorlatilag minden laptop BIOS rendszerében elérhető egy beépített akkumulátor javító program. Ezt a rendszer elindulásakor van módunk előhozni és ha lefuttatjuk, akkor az sokat javíthat az akkumulátor teljesítményén. Emellett rendelkezésre állnak elemző szoftverek, amik számos hasznos infót nyújthatnak a laptop akkumulátor aktuális állapotáról. Többek között az elhasználódás mértékét, a töltöttségi szintet, a feszültség mértékét, kapacitást is könnyedén megtudhatjuk ezáltal.

Akkumulátor formázása

A laptop akkumulátorok formázását is a felújítás egy lehetséges opciójaként tartják számon. Ennek a lépésnek akkor lehet értelme, ha az akkumulátor kapacitása látszólag és/vagy a feszültség hirtelen egyik pillanatról a másikra lecsökken.

A formázással kapcsolatban a „Laptop akkumulátor formázás” című korábbi bejegyzésben foglalkoztunk.

Akkumulátor felújítás veszélyei

Amennyiben nem rendelkezünk szakirányú végzettséggel akkumulátor felújítás terén, akkor a házi barkácsolást semmiképp sem javasoljuk. Ennek oka, hogy ez egy rendkívül balesetveszélyes folyamat, hiszen az akkumulátorok belsejében kémiai reakció általtárolódik energia. Amikor ezt szakszerűtlenül megbontjuk, akkor annak a kockázatát növeljük, hogy egészségre veszélyes anyagok juthatnak felszínre, illetve tűz- és robbanásveszélyes környezetet teremthetünk ezáltal.

Laptop akkumulátor felújítás veszélyei:

  • emberi egészségre veszélyes lehet
  • tűz- és robbanásveszélyes
  • akár a laptop is működésképtelenné válhat
  • adatvesztés következhet be
  • még jobban lecsökken az akkumulátor kapacitása

Ráadásul az olcsóbban elérhető utángyártott akkumulátoroknak köszönhetően már maga a kockázat sem éri meg, hogy pár ezer forintot spóroljunk a házi barkács akciónk által.

Ezért ha mindenképp ragaszkodunk régi akkumulátorunkhoz, akkor javasoljuk, hogy szakszervízben próbáljuk meg felújítani, de nem megvetendő ötlet egy új utángyártott akkumulátorba történő beruházás sem.

laptopakkumulator.eu

A laptopakkumulator.eu webáruházban kiváló minőségű utángyártott laptop akkumulátorok és laptop töltők között válogathatsz. Minden típusú laptophoz megtalálod a megfelelő akkumulátort és töltőt. A kiválasztáshoz segítséget is adunk. Bármilyen kérdés esetén fordulj hozzánk bizalommal! +3630 / 2931 140