Laptopakkumulatorok.hu

Laptop akkumulátorokkal kapcsolatos hasznos információk, tanácsok

Laptop akkumulátor

Laptop akkumulátor tesztprogram

Az akkumulátorok gyakran a laptopok legrövidebb életű alkotórészei ezért jó, ha minél nagyobb odafigyeléssel viseltetünk irántuk és folyamatosan gondozzuk őket. Ennek egyik legjobb módja, ha laptop akkumulátor tesztelő programok segítségét vesszük igénybe, amik olyan alapvető dolgokat tudhatunk meg akkumulátorunkról, amit hasznosak lehetnek a gondozás terén is. Az alábbiakban éppen ezért ezekről a tesztprogramokról lesz szó.

Akkumulátor óvása

A laptop, akkumulátor nélkül csak egy csökkentett teljesítményű, alacsony fogyasztású asztali számítógép. A laptopok igazi értékét és használhatóságát, mobilitásukat a beépített vagy cserélhető energiatárolók biztosítják.

A laptop rendeltetésszerű és szabályos használatával hosszú ideig használhatjuk az akkumulátort is. Ami rosszat tesz a gépnek, az a telepeknek sem használ. A legfontosabb, hogy ne hagyjuk a laptopot túlmelegedni, ne használjuk a nyári forróságban a napon, ne takarjuk el a levegőbeömlő nyílásokat, lehetőség szerint legalább évente tisztítsuk a hűtőrendszert.

Akkumulátor igénybevétele

A laptopok akkumulátorát sok esetben és sok laptop modellnél tudjuk a gép teljesítményével plusz igénybevételnek kitenni. Ez a módszer az akkumulátor kapacitásának visszanyerésére általában egy BIOS-ban található program segítségével történik. A laptop használati utasításában általában megtalálhatjuk a részletes leírását ennek a folyamatnak. Ilyenkor laptopunk egy 6-8 órás folyamatot indít el, melynek végeztével az akkumulátor újra tökéletesen, maximális teljesítménnyel használható.

A legtöbb laptop esetében az akkumulátorjavító program bootoláskor elérhető, ha régebbi géptípusunk van, akkor azonban nem valószínű, hogy mindez új életet lehelhetne a több éves energiatárolókba.

Akkumulátor ellenőrző programok

A laptop akkumulátorokat tesztelő programok ugyan nem hosszabbítják meg az energiatárolók üzemidejét vagy élettartamát, de segítségükkel elkerülhetjük a kellemetlen meglepetéseket, a váratlan leállásokat.

Az akkumulátor ellenőrző programok információi alapján idejében felfedezhetjük, ha a megszokottnál gyorsabban öregedik az elem, és az okok feltárása után meghosszabbíthatjuk az eszköz üzemidejét. Az információs programok nem tekinthetők csodaszernek, de jelzéseik alapján még időben elvihetjük a laptopot a megfelelő szervizbe, ahol megtalálják a hibák forrását.

Beépített védelem a Windows 10-ben

A Windows 10-es operációs rendszerrel ellátott laptopokban találhatunk akkumulátor kímélő üzemmódot, emellett a háttér-tevékenységekről is kaphatunk némi információt.

A Beállítások, Rendszer almenüjében, az Akkumulátor sorra kattintva hívhatjuk elő ezeket a beállításokat. Itt beállíthatjuk, hogy a laptop milyen akkumulátor töltöttség mellett álljon át takarékos üzemmódba.

Akkumulátor tesztelő programok

A beépített programok és lehetőségek mellett természetesen egyéb letölthető programok is rendelkezésünkre állnak. Ezek a programok nemcsak a legfontosabb információkat jelenítik meg a laptop akkumulátorának állapotáról, hanem bizonyos töltési ciklus után újrakalibrálhatjuk azt, ezzel meghosszabbítva az áramforrás élettartamát.

Amennyiben külön akkumulátor tesztelő programot szeretnénk használni, akkor az alábbi pár opciót érdemes lehet kipróbálnunk:

  • Battery Care
  • Battery Mon
  • BatteryInfoView

Ezek a programok számos lehetőséget kínálnak arra, hogy energiatárolónk állapotát jobban megismerhessük és akár javíthatunk is az akkumulátor aktuális állapotán.

Összegezve:

A laptop akkumulátorának óvása tehát kiemelten fontos, ennek érdekében pedig számos beépített vagy interneten elérhető program segítsége közül válogathatunk.

laptopakkumulator.eu

A laptopakkumulator.eu webáruházban kiváló minőségű utángyártott laptop akkumulátorok és laptop töltők között válogathatsz. Minden típusú laptophoz megtalálod a megfelelő akkumulátort és töltőt. A kiválasztáshoz segítséget is adunk. Bármilyen kérdés esetén fordulj hozzánk bizalommal! +3630 / 2931 140