Laptopakkumulatorok.hu

Laptop akkumulátorokkal kapcsolatos hasznos információk, tanácsok

Egyéb

Mire figyelj új laptop töltő vásárlásakor?

Ahogy az elektronikai eszközök többsége, úgy azok kiegészítői sem bírják örökké. Egy idő után rákényszerülünk arra, hogy lecseréljük őket, még ha nem is szeretnék rá pénzt kiadni. Persze ezek évekig használhatóak, de ha megtörik a laptop töltők kábele, akkor menthetetlenül be kell szereznünk egy újat belőle. A vásárlás előtt azonban számos kérdés felvetődhet bennünk. Ebből a cikkből kiderül, hogy mire figyelj oda!

Állapítsuk meg, hogy mi romlott el!

Mielőtt őrült keresgélésbe fognánk, nézzük meg, hogy biztosan a töltő romlott-e el. Van, hogy nem a vezeték romlott el, hanem az akkumulátorral van a gond. Ha a kábel szakadt meg, akkor semmi esetre se használd azt többször, hiszen csak zárlatot fog okozni.

Ha néha tölt és néha nem, akkor az szintén zavaró probléma lehet. Ilyenkor nézd meg a DC-tápcsatlakozót. Ez a laptopon belül is eltörhetett, így ebben az esetben nem új töltőre lesz szükséged, hanem ennek cseréjére.

Laptop töltők lejárata

De vajon honnan tudod, hogy tölt-e a laptop töltőd? A jobb alsó sarokban az óra mellett az akkumulátor ikon található, amely mutatja, hogy az eszköz csatlakoztatva van-e. Ha kijelzi és a LED-es visszajelző is zölden világít, akkor nincs gond. Ha azonban nem látsz visszajelzést a töltésről, akkor valószínűleg az lett zárlatos, így a kiegészítő biztosan cserére szorul.

Ha azt látod, hogy csatlakoztatva, de nem töltődik, akkor ott valószínűleg az akkumulátorral lesz gond. Az is ezt a hibát jelenti, ha piros x-et mutat az adott ikon. Ezekben az esetekben nem a töltőt kell lecserélned, hanem új akkumulátorra lesz szükséged.

Laptop töltő vásárlása

A jó laptop töltő kiválasztása nem egy nehéz feladat, még abban az esetben sem, ha nincs tapasztalatod. Pár dologra kell csak odafigyelned, mielőtt egy újat szerzel be belőle. A legfontosabb, hogy mindig olyan gyártmányt használja, amilyen a gépedhez való. A legjobb, ha olyat rendelsz, mint az eredeti töltő, így biztosan kompatibilis kiegészítőt vásárolsz. A webáruházunkban kapható adapterek között biztosan találsz számodra tökéletes darabot, amely illeszkedik akár a Lenovo laptopodhoz is.

Ha valami miatt ezt nem tudod ellenőrizni, akkor nézd meg az akkumulátor alatt feltüntetett teljesítményre vonatkozó információkat. Keresgéléskor vedd figyelembe a töltő feszültségét, a teljesítményt és az áramerősséget is, így biztosan nem lőhetsz mellé.

Összegezve: Új laptop töltő vásárlása nem egy ördöngösség, hiszen a legtöbb esetben könnyen találunk a notebookhoz megfelelő kiegészítőt. Pár dologra azonban jobb odafigyelni, amikor új töltőt vásárolsz. Nem mindegy annyak teljesítménye, áramerőssége és feszültsége sem. A legfontosabb azonban, hogy mindig olyan gyártmányt vásárolj, amilyen a gépedhez való, így biztosan nem lőhetsz mellé.

laptopakkumulator.eu

A laptopakkumulator.eu webáruházban kiváló minőségű utángyártott laptop akkumulátorok és laptop töltők között válogathatsz. Minden típusú laptophoz megtalálod a megfelelő akkumulátort és töltőt. A kiválasztáshoz segítséget is adunk. Bármilyen kérdés esetén fordulj hozzánk bizalommal! +3630 / 2931 140