Laptopakkumulatorok.hu

Laptop akkumulátorokkal kapcsolatos hasznos információk, tanácsok

Laptop akkumulátor

Mire jó az utángyártott laptop akkumulátor?

Mikor laptopunk akkumulátora eléri élettartamának végét és mi szeretnénk, hogy megőrizze hordozhatósági mivoltát, kénytelenek vagyunk beruházni egy új energiatárolóba. A vásárlás azonban komolyabb fejtörést is okozhat, mint elsőre gondolnánk. Választásunk eshet gyári, vagy utángyártott modellre is, hiszen mindegyiknek megvan a maga pozitívuma. Ahhoz, hogy megértsük mire jó a gyári, vagy éppen mire jó az utángyártott akkumulátor, az alábbi bejegyzésben próbálunk választ adni.

Gyári laptop akkumulátorok

A világ nagyobbik része elől elfedték azt az aprócska, de nem elhanyagolható tényt, hogy laptop gyártók által gyártott, gyári akkumulátorok nem is léteznek. A nagyvilágban csupán pár kivétel található ez alól, ilyen többek között a Sony illetve a Toshiba. Tehát amikor gyári matricával ellátott akkumulátor látunk, az nagy valószínűséggel ugyanannak a gyárnak a szalagjáról kerül le, ahol a jó minőségű utángyártott társai készülnek. Azonban ezeket a példányokat kifejezetten a laptop gyártó vállalatok rendeli meg, és gyártás követően ez kerül beszerelésre a hordozható gépbe, továbbá ez kerül a márkaszervizek polcaira is.

Miért drágább a gyári akkumulátor?

A gyári akkumulátorok vásárlása esetén számítsunk arra, hogy egyes helyeken némileg, másutt sokkal drágábban juthatunk hozzá egy-egy példányhoz. Ennek oka, hogy az eladási árba beépül a márka és az e mögött található teljes szerviz és garanciális háttér, emellett természetesen a maga hasznát az értékesítést végző áruház is szereti rátenni. Ezek miatt mire a polcokra kerülnek a gyári akkumulátorok, a végén akár 50-70%-kal is nagyobb összeget kellene fizetnünk, mint egy utángyártott példányért.

Utángyártott akkumulátorok

Az utángyártott akkumulátorok legtöbbje ugyanott készül, mint a gyári példányok. Természetesen ez csak a jó minőségű, a minden szabványnak megfelelő termékek esetén igaz. Az utángyártott termékek esetén ugyanis, ha nem megbízható forrásból történik a beszerzés, bizony kellemetlen meglepetések is érhetnek minket használat során. Amennyiben utángyártott akkumulátor vásárlását tervezzük, tegyük azt megbízható, biztos forrásból és ha kell vegyük is fel a forgalmazóval a kapcsolatot a megfelelő termék vásárlásához.

Miért válasszunk utángyártott akkumulátort?

Azonos paraméterek esetén üzemidőben az utángyártott termékek megegyeznek az eredetivel, sőt még külsőleg is hajszálra azonosak lehetnek (leszámítva a gyártói jelölést). Csupán arra, kell figyelnünk, hogy a megfelelő kapacitással rendelkező példányt válasszuk. Ebben segítségetekre lehet, a “Mi a különbség a 2 cellás és 4 cellás laptop akkumulátor között” című bejegyzésünk.

Emellett ma már a minőségi utángyártott termékekre is szokás garanciális időtartamot vállalni, így emiatt sem kell tartanunk.

Ami viszont lényeges előny az utángyártott akkumulátorok mellett, az a nem elhanyagolható mértékű árelőny. Egyes példányok esetén az eladási árukban akár 10.000 Ft-os eltérés is lehet. Ennek hála az utángyártott akkumulátor vásárlás egy költséghatékony megoldás lehet, ha gyorsan és olcsóbban szeretnénk új energiatárolót szerezni laptopunkhoz, amely minőségében, élettartamában is közel megegyezhet a gyári változatokkal. A hosszú élettartamhoz pedig nem kell mást tennünk, mint betartani pár alapszabályt akkumulátorunk gondozásában, melyről a “Laptop akkumulátor töltés” című bejegyzésünkben olvashatsz.

Utángyártott, nem hamisítvány

Nagyon fontos, hogy az utángyártott szó nem azonos a hamisítvánnyal. A hamisítvány olyan akku, melyet a gyártó logójával látnak el. Ezek az akkuk nem mennek át  szigorú minőségi teszteken. A hamisítványt gyártó cégeknek egyetlen céljuk az, hogy a lehető legnagyobb profitot termeljék, visszaélve az adott márka jó hírével.

Ahhoz, hogy merétsük, miért is lehet jó választás az utángyártott akkumulátpr vásárlás, gondoljunk csak az autó, vagy egyéb járműalkatrészekre, ahol bizonyos esetben az utángyártott alkatrész jobb, mint az eredetileg legyártott. Ez köszönhető annak, hogy az évek során napvilágra került problémákat kijavították. Ezáltal az első szériás alkatrésznél jobb lesz az utángyártott.

Összefoglalva

Ha új akkumulátort szándékozunk vásárolni, sohase féljünk az utángyártott termékektől, csupán győződjünk meg arról, hogy megfelelő forrásból származik-e, illetve, hogy kompatibilis-e laptopunkkal. Amennyiben mindkettő kérdésre igen a válasz, akkor nyugodtan választhatjuk a kiszemelt utángyártott példányt, hiszen biztosan nem fog csalódást okozni számunkra.

laptopakkumulator.eu

A laptopakkumulator.eu webáruházban kiváló minőségű utángyártott laptop akkumulátorok és laptop töltők között válogathatsz. Minden típusú laptophoz megtalálod a megfelelő akkumulátort és töltőt. A kiválasztáshoz segítséget is adunk. Bármilyen kérdés esetén fordulj hozzánk bizalommal! +3630 / 2931 140