Laptopakkumulatorok.hu

Laptop akkumulátorokkal kapcsolatos hasznos információk, tanácsok

Laptop akkumulátor

Olcsó laptop akksi – nehogy sérülés legyen a vége!

Aki birtokolt mér laptopot és gyakran használja is, az jó eséllyel megtapasztalta már, hogy a laptopok energiatárolóinak élettartama gyorsan és drasztikusan változhat egyik pillanatról a másikra. Amennyiben az adott akkumulátor már alig tudja ellátni feladatát, akkor érdemes újat keresni helyette, ám érdemes figyelni például az olcsó laptop akksikkal, nehogy sérülés legyen a vége.

Hogyan válasszunk laptop akkumulátort?

A gyári laptop akkumulátor pótlása nem egyszerű feladat, de szerencsére több megoldás közül is választhatunk.

Mindenekelőtt azt érdemes meghatározni, hogy az adott laptop esetében az akkumulátor cserélhető-e vagy beépített?

Cserélhető akkumulátor esetén az új akkumulátor behelyezése nem jelenthet komoly problémát, ha a megfelelő típusú energiatárolót választjuk. Természetesen azonban nem mindegy, hogy a régi, elöregedett akkumulátort gyári, vagy utángyártott akkumulátorral igyekszünk-e pótolni.

Beépített akkumulátor esetében arra mindenképp érdemes felkészülnünk már az elején, hogy a cseréhez szakember segítségét kellhet kérnünk, hiszen önerőből csak szaktudás birtokában cserélhető biztonságosan az adott energiatároló.

Gyári laptop akkumulátor kiválasztása

A gyári logóval ellátott akkumulátorok jellemzően drágábbak, mint az utángyártott társaik, azonban nagy előnyük, hogy ilyen akkumulátorok használata esetén nem veszítjük el az esetleg még élő garanciát, valamint nem lesznek illesztési gondjaink, ha típus azonos modellt választunk.

Utángyártott akkumulátor kiválasztása

A megbízható minőségi utángyártott, valamint a gyári energiacellák között egyetlen nagy különbség, hogy a gyári logó hiánya miatt az áruk is kedvezőbb, bizonyos mértékben. A jó minőségű utángyártott termékek egy része ráadásul ugyanott készül, mint gyárinak címkézett társaik, így minden lehetséges minőségi szabványnak megfelelnek. Egy kisebb méretű utángyártott lenovo laptop akksi például 10-20 ezer forintból is beszerezhető, ám ez alatt nem biztos, hogy érdemes keresgélnünk, mert az már a minőség rovására mehet.

Alapesetben a megbízható forrásból származó utángyártott akkumulátorok esetében számíthatunk arra, hogy:

  • megfelelő minőségű,
  • kompatibilis,
  • szabályoknak megfelelő biztonságtechnikai elemekkel rendelkező,
  • kedvező árú termékeket kapunk.

Olcsó laptop akkumulátorok

Fontos azonban, hogy kerüljük a már tényleg gyanúsan olcsó, valamint a megkérdőjelezhető forrásból származó akkumulátorokat. Ez azért fontos, mert a hamisított utángyártott, valamint hamis gyári akkumulátorok akár igen komoly és kellemetlen meglepetéseket is okozhatnak számunkra.

A hamis termékek ugyanis szinte sohasem rendelkeznek a minőségi előírásoknak megfelelő biztonságtechnikai elvárásoknak, amik hiánya balesetveszélyessé tehetik a használatot.

Hamis akkumulátor veszélyei

A különböző módokon hamisított akkumulátorok esetében mivel számos biztonsági elem hiányzik ezért számos nem várt következménnyel szembesülhetünk a hétköznapi használat során. Ezek a teljesség igénye nélkül az alábbiak lehetnek:

  • gyors merülés
  • kompatibilitási problémák
  • túlmelegedés
  • tűzveszély

Összegezve:

Abban az estben tehát, ha szeretnénk régi akkumulátorunkat lecserélni, akkor mindenképp tegyük azt megbízható forrásból. Amennyiben pedig bizonytalanok vagyunk abban, hogy milyen típusú akkumulátorra is van szükségünk pontosan, akkor mindenképp érdemes lehet felvenni a kapcsolatot a termékek forgalmazójával is.

laptopakkumulator.eu

A laptopakkumulator.eu webáruházban kiváló minőségű utángyártott laptop akkumulátorok és laptop töltők között válogathatsz. Minden típusú laptophoz megtalálod a megfelelő akkumulátort és töltőt. A kiválasztáshoz segítséget is adunk. Bármilyen kérdés esetén fordulj hozzánk bizalommal! +3630 / 2931 140