Laptopakkumulatorok.hu

Laptop akkumulátorokkal kapcsolatos hasznos információk, tanácsok

Laptop töltő

Sérült a laptop töltője. Mit tegyek?

A laptopok akkumulátorának üzemidejének növelésén folyamatosan dolgoznak. Ám még ez sem segít azon, hogy töltőt kelljen alkalmaznunk. Pár óra után a gépezet jelez, hogy ideje lenne egy kis energiának. Ezen azonnal segíthetünk, ha bedugjuk a töltőt a konnektorba és csatlakoztatjuk azt a számítógépünkhöz. De mi van akkor, ha megsérült az eszköz?

Ebből a cikkből kiderül, hogy mit kell tenni, ha megsérült a laptop töltője.

Laptop töltő helyes használata

A legfontosabb szabály, hogy a töltőt csak és kizárólag a saját laptopunkhoz használjuk. Vannak olyan eszközök, amelyekhez center pin-es töltőfejet csatlakoztatva tölthetünk, ám a legtöbb esetben egyedi gyártmányokról van szó. Nem mindegy ráadásul az sem, hogy milyen erősségű darabot használunk. Azt, hogy milyen töltő való a számítógéphez, könnyen megállapítható, ha megnézzük a laptop alján található volt és amper számokat. Ezek az adatok többségében egy matricán találhatóak, ahol a gép típusa is fel van tüntetve.

Vigyázz a kábelre!

A töltő legsérülékenyebb pontja a kábel, amit semmi esetre se csavarjunk fel semmire, mert könnyen törnek benne a szálak. A kiegészítők az esetek nagy részében kötegelővel rendelkeznek, érdemes inkább ennek segítségével tárolni azt. A tartozékok a rézvezetékek megtörése miatt sokkal rövidebb életűek lehetnek. Ráadásul ezek nem feltétlenül láthatóak, hiszen a szigetelés általában érintetlen marad. Amennyiben ezek a vezetékek megsérülnek, nem csak a töltőt tehetik tönkre, hanem a laptop alaplapjában is kárt tehetnek.

Mire figyeljünk még oda a töltők esetében?

Semmi esetre se használjuk olyan helyen, ahol könnyedén felmelegedhetnek. Amennyiben a hőmérséklet meghaladja a 35 fokot, a vezeték könnyen felforrósodhat. Mondani sem kell továbbá, hogy amennyiben használaton kívül van a tartozék, abban az esetben ki kell húzni a konnektorból.

Melyik a legjobb laptop töltő Samsunghoz?

A töltők többsége csak egy-egy fajtához készülnek. Így hiába akarjuk kölcsönkérni a barátunktól az övét, ha annak a csatlakozója nem olyan, amilyenre nekünk szükségünk van. A legjobb töltő mindig az adott notebookhoz készült változat. Utángyártásban elég sok ideig készülnek ezek, így nem lesz probléma az sem, ha négy év utána adja be az unalmast a Samsung laptopunk töltője. A gyári új és az utángyártott új is tökéletesen megfelel erre a célra, a használt kiegészítő már olyan biztonságos, mint az előző kettő említett változat.

Hol vásárolhatok laptop töltőt Samsunghoz?

Töltőt több áruházban, elektronikai cikkeket forgalmazó üzletben tudunk. Emellett természetesen az interneten is körbe nézhetünk ezen a területen. Laptop töltőt Samsunghoz nálunk is találsz, amelyet megrendelve gyorsan házhoz is szállítunk a részedre.

Összegezve:

Amennyiben beszereztünk egy drágább laptopot, érdemes a töltőre is vigyázni, nem csak a számítógépre. Ezek ugyanis könnyen elhasználódhatnak, ha nem rendeltetésszerűen használjuk őket. Ha mégis megadja magát a kiegészítő, akkor nálunk könnyen beszerezheted a Samsung laptopod fajtájához szükséges töltőt.

laptopakkumulator.eu

A laptopakkumulator.eu webáruházban kiváló minőségű utángyártott laptop akkumulátorok és laptop töltők között válogathatsz. Minden típusú laptophoz megtalálod a megfelelő akkumulátort és töltőt. A kiválasztáshoz segítséget is adunk. Bármilyen kérdés esetén fordulj hozzánk bizalommal! +3630 / 2931 140