Laptopakkumulatorok.hu

Laptop akkumulátorokkal kapcsolatos hasznos információk, tanácsok

Laptop akkumulátor

Túltöltődik-e az akkumulátor?

Laptopunk akkumulátorára mindannyian igyekszünk vigyázni. Sokak számára azonban nem egyértelmű, melyek a legoptimálisabb töltési feltételek. Például gyakran felmerül a kérdés, hogy teljes feltöltés után árt-e a gépnek, ha nem húzzuk ki rögtön a töltőt. Ebben a cikkben erre a kérdésre és más, akkumulátor témájú felvetésre is választ kapsz.

Lehetséges-e a túltöltés?

Jó hír azoknak, akik hajlamosak hosszú időre töltőn hagyni az akkumulátort: túltöltés nem lehetséges. Ez a lítium-ionos és lítium-polimeres akkumulátoroknak köszönhető, melyeket a mai laptopok használnak. Amikor a gép érzékeli, hogy feltöltődött, egyszerűen véget ér a töltés.

Erről saját laptopunk esetében is nagyon egyszerűen meggyőződhetünk. A maximális töltöttség elérése után fél órával érintsük meg a csatlakoztatott laptop töltőt és az akkumulátort. Érezni fogjuk, hogy már nem olyan magas a hőmérséklete, mint töltés közben.

További töltési tippek

Kövesd a következő javaslatokat a hosszabb akkumulátor élettartam érdekében:

  • Ugyan túltöltés nem lehetséges, ha az akkumulátor folyton 100%-os töltöttségen üzemel, az nem tesz jót neki. Ha tehát állandóan hálózatról használod, akkor inkább vedd ki az akkumulátort!
  • A teljes lemerítés is csökkenti az akkumulátor élettartamát. 20%-nál jobban ne hagyd lemerülni!
  • Ügyelj az eszköz szellőzésére!
  • Ha túlságosan melegszik, húzd ki a töltőt!
  • Az akkumulátort évente vedd ki és tisztítsd!

Segítség, elromlott az akkumulátor!

Bár élettartamát nyújthatjuk, egyszer minden akkumulátor tönkremegy. Ez az idő általánosságban 1,5-3 év, normál használat mellett. A szerencsésebb tulajdonosok akkumulátorai akár többet is kibírhatnak.

Biztosan tönkrement?

Az akkumulátor gyengülésének jeleit legtöbb esetben fokozatos észleled. Egyre kevesebb időt üzemel töltő nélkül a laptop. Végül már bekapcsolás után rögtön lekapcsol, pedig 100% töltöttséget jelez. Az is előfordul, hogy operációs rendszered „javasolt a telep cseréje” értesítést küld.

Milyen akkumulátort vegyek?

Ha rászántad magad az akkumulátor vásárlásra, választhatsz gyári vagy utángyártott darabok közül. Ma már az utángyártott akkumulátor is ugyanazt nyújtja, mint gyári társa. Feltéve, hogy megbízható szakboltban vásárlod: akár HP, Lenovo, Acer laptop akkumulátor, vagy más típus a keresett termék, géped és a magad biztonsága érdekében figyelj a minőségre.

Összefoglalva: Laptop akkumulátorunkat túltölteni nem tudjuk. Nem gond tehát, ha feltöltés után is töltőn marad. Van azonban néhány irányelv, melyet követve hosszabb akkumulátor élettartamra számíthatunk. Egy idő után persze minden akkumulátort cserélni kell.

laptopakkumulator.eu

A laptopakkumulator.eu webáruházban kiváló minőségű utángyártott laptop akkumulátorok és laptop töltők között válogathatsz. Minden típusú laptophoz megtalálod a megfelelő akkumulátort és töltőt. A kiválasztáshoz segítséget is adunk. Bármilyen kérdés esetén fordulj hozzánk bizalommal! +3630 / 2931 140